Penger til jul?

Det er kanskje ikke alltid at pengene strekker til for alle juleinnkjøp? Noen ganger er det nødvendig å ta opp lån eller skaffe seg et kredittkort for å få endene til å møtes. Alle forventer at man stiller opp med mange gaver, mye god mat, julepynt og andre ting som man normalt ikke bruker penger på.

Hvis man har tenkt å bruke lån/forbrukslån eller kredittkort på juleutgiftene bør man først vurdere om det er verdt det. Rentene er høye og det kan ta en god stund å nedbetale lånet, og plutselig er det jul igjen… Så må man på samme reisen, forskjellen er bare at denne gangen har man kanskje julegjeld fra forrige jul og det kan fort bli en ond sirkel.

Sjekk om du har mulighet til å klare deg med litt mindre denne jula istedenfor å låne eller bruke kredittkortet, kanskje ikke forventningene er så skyhøye som du tror? Kanskje kan man sette pris på det man har og tenke at det er tanken som teller, eller ihvertfall at man er der tilstede for noen. Det er ko tross alt det som er meningen med jul, at man er sammen mer enn ellers i året. Gode gaver behøver kanskje ikke være så dyre allikevel?