Kromkaker - oppskrift

Ingredienser:
3 egg
150 g marg
125 g sukker
125 g mjøl
1/2 ts kardemomme

Tilberedning:
Rør smør og sukker kvitt. Visp eggi og ha i ett om gongen. Sikt på litt mjøl mellom kvart egg. Ha til sist i kardemommen. Steikast i kromkakejern.
Når stekt: Brett saman i to, rull saman og set den spisse enden ned i et eggeglass, så det vert som ei rose. Kan også lagast som vanlig kromkake.

Kommentar
Bruk en spiseskje til å legge på røra på jernet. De skal bare stekes lys brune.

Jeg pleier å lage noen skålformet ved å henge dem over ett passe stort glass til dessert etc. evt bare rulle dem sammen i en pannekakerull.

Porsjoner:
ca. 20plater


Klikk på facebookikonet for å dele denne
oppskriften med vennene dine
Del på Facebook

2 kommentarer

26. november, 2014
Turid Myren

Hei har brukt oppskriften din og i farten blandet jeg tingene sammen i annen rekkefølge. kromkakene er ferdig stekt og ble fine, men er fortsatt myke et par timer senrer. er det noe jeg kan gjøre for at kromkakene kan bli stive. Noen er blitt stive. Hilsen Turid


1. januar, 2017
Toril Minde

Etter en mislykket oppskrift her på nettet, gikk jeg på den første hvor smør og sukker skulle piskes først, og deretter egg, mel og litt kardemomme, de ble kjempegode. Så jeg sier bare hvorfor gjøre det så vanskelig når det kan gjøres så enkelt og hvor det blir toppers resultat? Nu er dagen min redda, tusen takk😊