Varm melken til den er lunken og rør gjæren ut i litt melk. Smelt smøret. Ta av halvparten av smøret og sukkeret. Bland alt til en løs deig og la den heve 1 time. Rør i resten av sukkeret og smøret. Etterhev ca ½ time. Deigen er løs, men kringlene blir best da. Trill små emner til de er 15 cm lange og form som en liten kringle. Etterhev på plate. Pensle kringlene forsiktig to ganger, da blir de flotte og blanke. Stek kringlene. Denne porsjonen gir ca 80 kringler. Server gjerne lunkne.
Klikk på facebookikonet for å dele denne oppskriften med vennene dine
Totenkringler - oppskrift
Ingredienser:
5 dl melk
2 pk gjær
250 g sukker
250 g smør
2 ts kardemomme
1 ts hornsalt
2 egg
ca 1 kg hvetemel
egg til pensling
Tilberedning:
I stekeovnen: 250˚C i ca 5 min.
Varm melken til den er lunken og rør gjæren ut i litt melk. Smelt smøret. Ta av halvparten av smøret og sukkeret. Bland alt til en løs deig og la den heve 1 time. Rør i resten av sukkeret og smøret. Etterhev ca ½ time. Deigen er løs, men kringlene blir best da. Trill små emner til de er 15 cm lange og form som en liten kringle. Etterhev på plate. Pensle kringlene forsiktig to ganger, da blir de flotte og blanke. Stek kringlene. Denne porsjonen gir ca 80 kringler. Server gjerne lunkne.
oppskriften med vennene dine