Ribbesylte - oppskrift

Ingredienser:
1 kg svineribbe med svor
1 ss salt
1 ts pepper
½ ts malt nellik
½ ts malt allehånde
½ ts malt ingefær
5 ts gelatinpulver
½ stk. finhakket løk (kan sløyfes)

Tilberedning:
1. Ta ut bena med en skarp kniv. Skjær langs begge sidene på benet. Skjær så under, og vipp det ut. Eller be om hjelp i butikken.
2. Kok opp vann og legg ribba i. Den skal nå trekke ved kokepunktet i ca. 2 1/2 time.
3. Bland sammen krydder, gelatinpulver og løk. Kle en brødform med aluminiumsfolie.
4. Ta ribba opp og la den renne av seg. Skjær ribba i skiver på langs.
5. Legg svoren ned i formen først, ha på litt krydderblanding, og legg på neste lag med kjøtt. Fordel krydderblandingen mellom hvert lag.
6. Pakk aluminiumsfolien rundt sylta, legg på 2-3 kg press og sett den kjølig til neste dag.

For å skjære opp kjøtt anbefales å bruke kniv i keramikk, skarpt og godt, fungerer topp til ribbesylte.

Oppskrift fra Mineoppskrifter.no


Klikk på facebookikonet for å dele denne
oppskriften med vennene dine