Potetvaffel med rakefisk og eplekompott - oppskrift

Ingredienser:
400 g rakefiskfilet
Rømme
Gressløk, hakket
Rødløk i tynne ringer / skiver

Eplekompott
2 norske syrlige epler
1 ts ferskpresset
sitronsaft
3 ss vann
1 / 2 vaniljestang

Potetvafler
300 g skrelte
mandelpoteter
1 ss smør
1/2 beger kesam eller crème fraîche
2 ss mel
1 egg
1 ts bakepulver
Melk
Smør til pensling

Tilberedning:
Skyll eplene godt og skjær dem i små terninger. Ha det i en liten kasserolle sammen med splittet vaniljestang, vann og sitronsaft. Kok på svak varme til eplebitene er helt møre og væsken har fordampet, og avkjøl det. Rør jevnlig så kompotten ikke svir seg i bunnen.

Kok potetene uten salt til de er helt møre. Hell av vannet og mos potetene. Rør inn smør, kesam, egg, mel og bakepulver. Spe røren med litt melk til du får en tykk «vaffelrøre». Smak til med salt og pepper, evt. også litt revet muskat. Steke gylne tykke «potetvafler» i et smurt vaffeljern.

Serveres med rakefisk i pene stykker, eplekompott, rømme og rødløk. Dryss over hakket gressløk.

Porsjoner:
4 pers.


Klikk på facebookikonet for å dele denne
oppskriften med vennene dine