Multepai - oppskrift

Ingredienser:
200 g smør

300 g hvetemel

½ ts eddik

5 ss vann

eggpensling

3 dl multesyltetøy

1 pk mandelspon

Tilberedning:
I stekeovnen: 225˚C 18-20 min.

Smuldre smør og mel. Tilsett eddik og vann. Sett deigen kaldt. Kjevle deigen til et rektangel, dryss på et tynt lag mel og brett i tre. Avkjøl. Det samme gjøres en gang til. Del så deigen i to. kjevle den ene delen ut til c ½ cm tykkelse. Legg den på en plate dekket med papir. Del to kjevles ut som den første. Lag et rektangel inni denne som er 2 cm fra kanten. Denne ytre kanten legges oppå del en. Pensle med litt eggehvite, det limer sammen paien. Trykk kanten fast. Legg i syltetøyet. Det lille rektanglet skjæres i strimler som legges oppå. Pensle med egg og pynt med mandelspon. Stek paien. Serveres lunken med krem.


Klikk på facebookikonet for å dele denne
oppskriften med vennene dine