Smuldre smør og mel. Tilsett eddik og vann. Sett deigen kaldt. Kjevle deigen til et rektangel, dryss på et tynt lag mel og brett i tre. Avkjøl. Det samme gjøres en gang til. Del så deigen i to. kjevle den ene delen ut til c ½ cm tykkelse. Legg den på en plate dekket med papir. Del to kjevles ut som den første. Lag et rektangel inni denne som er 2 cm fra kanten. Denne ytre kanten legges oppå del en. Pensle med litt eggehvite, det limer sammen paien. Trykk kanten fast. Legg i syltetøyet. Det lille rektanglet skjæres i strimler som legges oppå. Pensle med egg og pynt med mandelspon. Stek paien. Serveres lunken med krem.
Klikk på facebookikonet for å dele denne oppskriften med vennene dine
Multepai - oppskrift
Ingredienser:
200 g smør
300 g hvetemel
½ ts eddik
5 ss vann
eggpensling
3 dl multesyltetøy
1 pk mandelspon
Tilberedning:
I stekeovnen: 225˚C 18-20 min.
Smuldre smør og mel. Tilsett eddik og vann. Sett deigen kaldt. Kjevle deigen til et rektangel, dryss på et tynt lag mel og brett i tre. Avkjøl. Det samme gjøres en gang til. Del så deigen i to. kjevle den ene delen ut til c ½ cm tykkelse. Legg den på en plate dekket med papir. Del to kjevles ut som den første. Lag et rektangel inni denne som er 2 cm fra kanten. Denne ytre kanten legges oppå del en. Pensle med litt eggehvite, det limer sammen paien. Trykk kanten fast. Legg i syltetøyet. Det lille rektanglet skjæres i strimler som legges oppå. Pensle med egg og pynt med mandelspon. Stek paien. Serveres lunken med krem.
oppskriften med vennene dine