Visp egg og sukker. Tilsett smeltet, avkjølt smør. Bland i vekselvis mel, krydder, hakkede nøtter, frukt og væske. Fyll godt smurte former ca ¾ fulle og stek kakene på nederste rille. Kakene avkjøles og pakkes godt i folie og plast, og legges til modning i kjelleren i minst to uker.
Klikk på facebookikonet for å dele denne oppskriften med vennene dine
Krydderkake - oppskrift
Ingredienser:
300g sukker
3 egg
125 g smør
300 g hvetemel
2 ts bakepulver
½ dl appelsinjuice
1 ½ dl melk
3 ss rom
½ dl rosiner
1 dl valnøtter
1 dl hasselnøtter
200 g fiken
15 dadler
1 ½ dl korinter
1 pk apsikat
1 ts kanel
1 ts kardemomme
½ ts nellik
Tilberedning:
I stekeovnen: 180˚C i ca 1 ½ time.
Visp egg og sukker. Tilsett smeltet, avkjølt smør. Bland i vekselvis mel, krydder, hakkede nøtter, frukt og væske. Fyll godt smurte former ca ¾ fulle og stek kakene på nederste rille. Kakene avkjøles og pakkes godt i folie og plast, og legges til modning i kjelleren i minst to uker.
oppskriften med vennene dine