Krydderkake - oppskrift

Ingredienser:
300g sukker

3 egg

125 g smør

300 g hvetemel

2 ts bakepulver

½ dl appelsinjuice

1 ½ dl melk

3 ss rom

½ dl rosiner

1 dl valnøtter

1 dl hasselnøtter

200 g fiken

15 dadler

1 ½ dl korinter

1 pk apsikat

1 ts kanel

1 ts kardemomme

½ ts nellik

Tilberedning:
I stekeovnen: 180˚C i ca 1 ½ time.

Visp egg og sukker. Tilsett smeltet, avkjølt smør. Bland i vekselvis mel, krydder, hakkede nøtter, frukt og væske. Fyll godt smurte former ca ¾ fulle og stek kakene på nederste rille. Kakene avkjøles og pakkes godt i folie og plast, og legges til modning i kjelleren i minst to uker.


Klikk på facebookikonet for å dele denne
oppskriften med vennene dine