Ingredienser: 500 g lever av svin
250 g spekk
½ stk. løk
1 dl siktet hvetemel
2 stk. ansjosfileter
2 stk. egg
1 dl matfløte
1 dl kraft fra spekk, kjøtt og lever (må siles)
2 ts salt
½ ts pepper
½ ts malt ingefær
1 ts tørket timian Tilberedning: 1. Skjœr lever og spekk i terninger, ha over i en kjele med kokende vann. La det småkoke i ca. 10 minutter.
2. Ha lever, spekk og de andre ingrediensene, bortsett fra fløte og kokekraft, i en kjøkkenmaskin. Kjør på full hastighet i noen få sekunder. Senk til ca. halv hastighet mens du sper med kraft og fløte. Øk hastigheten og bland godt.
3. Smør en ildfast form som rommer ca. 1 1/2 l. Hell over farsen.
4. Sett formen i en langpanne med vann og stek i stekeovnen på 175° C i ca. 1 time. For å vœre sikker på at posteien er ferdigstekt kan du bruke et steketermometer. Den skal ha en kjernetemperatur på 76° C
Du klarer deg godt med en kjøttkvern, men enklest er det med en foodprosessor.
Klikk på facebookikonet for å dele denne oppskriften med vennene dine
Julepostei - oppskrift
Ingredienser: 500 g lever av svin 250 g spekk ½ stk. løk 1 dl siktet hvetemel 2 stk. ansjosfileter 2 stk. egg 1 dl matfløte 1 dl kraft fra spekk, kjøtt og lever (må siles) 2 ts salt ½ ts pepper ½ ts malt ingefær 1 ts tørket timianTilberedning: 1. Skjœr lever og spekk i terninger, ha over i en kjele med kokende vann. La det småkoke i ca. 10 minutter. 2. Ha lever, spekk og de andre ingrediensene, bortsett fra fløte og kokekraft, i en kjøkkenmaskin. Kjør på full hastighet i noen få sekunder. Senk til ca. halv hastighet mens du sper med kraft og fløte. Øk hastigheten og bland godt. 3. Smør en ildfast form som rommer ca. 1 1/2 l. Hell over farsen. 4. Sett formen i en langpanne med vann og stek i stekeovnen på 175° C i ca. 1 time. For å vœre sikker på at posteien er ferdigstekt kan du bruke et steketermometer. Den skal ha en kjernetemperatur på 76° C Du klarer deg godt med en kjøttkvern, men enklest er det med en foodprosessor.
oppskriften med vennene dine