Tilberedning: I stekeovnen: 175˚C i 1 t 15 min – 1 ½ time. Form ca 2 liter.
Skjær fiken i strimler og hell på konjakken. Bruk et glass med lokk og la blandingen stå på kjøkkenbenken natten over. Rør smør og sukker hvitt. Tilsett egg og mel vekselvis. Bland frukten med resten av melet og bakepulveret. Fyll røren i smurt formen og stek kaken. Avkjøl helt. Kaken kan fryses.
Klikk på facebookikonet for å dele denne oppskriften med vennene dine
Fikenkake - oppskrift
Ingredienser:
200 g fiken
3 ss konjakk
200 g smør
200 g sukker
3 egg
150 g coctailbær
200 g hvetemel
1 ts bakepulver
Tilberedning:
I stekeovnen: 175˚C i 1 t 15 min – 1 ½ time. Form ca 2 liter.
Skjær fiken i strimler og hell på konjakken. Bruk et glass med lokk og la blandingen stå på kjøkkenbenken natten over. Rør smør og sukker hvitt. Tilsett egg og mel vekselvis. Bland frukten med resten av melet og bakepulveret. Fyll røren i smurt formen og stek kaken. Avkjøl helt. Kaken kan fryses.
oppskriften med vennene dine