Vørterkake - oppskrift

300 g rugmel, fint

500 g hvetemel

1 ts salt

1 ts nellik

½ ts allehånde

½ ts pepper

50 g smør

1 dl sirup

30 g brunt sukker

1 flaske (33 cl) vørterøl

1 ¾ dl melk

1 pk gjær

50 g rosiner

eggpensling

Tilberedning:
I stekeovnen: 210˚C ca 45 min – 1 time.

Bland det tørre. Smelt smøret, rør i sirup og sukker. Tilsett vørterøl og melk med utrørt gjær. Hev deigen to ganger. Slå ned deigen mellom de to hevingene. Bland i rosinene, del deigen i to og form to runde brød. Etterhev minst ½ time. Pensle med egg og stek kakene. Følg godt med under stekingen, dekk med folie hvis kakene blir for mørke.

Porsjoner:
2 kaker


Klikk på facebookikonet for å dele denne
oppskriften med vennene dine