Vørterkake - oppskrift

300 g rugmel, fint

500 g hvetemel

1 ts salt

1 ts nellik

½ ts allehånde

½ ts pepper

50 g smør

1 dl sirup

30 g brunt sukker

1 flaske (33 cl) vørterøl

1 ¾ dl melk

1 pk gjær

50 g rosiner

eggpensling

Tilberedning:
I stekeovnen: 210˚C ca 45 min – 1 time.

Bland det tørre. Smelt smøret, rør i sirup og sukker. Tilsett vørterøl og melk med utrørt gjær. Hev deigen to ganger. Slå ned deigen mellom de to hevingene. Bland i rosinene, del deigen i to og form to runde brød. Etterhev minst ½ time. Pensle med egg og stek kakene. Følg godt med under stekingen, dekk med folie hvis kakene blir for mørke.

Porsjoner:
2 kaker


Klikk på facebookikonet for å dele denne
oppskriften med vennene dine
Del på Facebook
Skriv ut denne oppskriften Skriv ut denne oppskriften

En kommentar

18. desember, 2012
ann britt

Her må det mangle noe. Fulgte oppskriften og sto igjen med en tynn suppe