Svinehodesylte - oppskrift

Ingredienser: 1 Del et svinehode i to og la det ligge i rennende kaldt vann i 1 døgn 2 Kok hodet til det har en kjernetemperatur på 75 C 3 Ta det avkjølte hodet og skjær forsiktig av svoren slik at svoren blir så hel som mulig 4 Skjær flesk og kjøtt i jevne skiver på 3–4 mm. Sorter dem i flesk og kjøtt 5 Dekk bunn og sider i en rullepresse med et klede
Tilberedning: Bygg så opp svinesylta slik: - Dekk bunnen med et lag svor med yttersiden mot kledet - Legg et jevnt lag med flesk og dryss det med krydderblandingen (salt, malt hvipepper, nellik, allehånde og ingefær). Legg til slutt en plate med gelatin - Legg så et jevnt lag med kjøtt, dryss det med krydderblandingen og legg på engelatinplate ‑ Fortsett vekselvis (punktene 2 og 3) til rullepressen er full ‑ Avslutt med ett lag fett og ett lag svor med yttersiden opp ‑ Brett kledet pent sammen og sett på presset - Sett rullepressen i en kjele med den kraften hodet var kokt i. La det hele stå og trekke ved ca. 90 •C i 1 time ‑ Ta pressen opp, reguler trykket og sett sylta til avkjøling - Legg sylta i en svak saltlake som er tilsatt hel pepper og laurbærblad. La den ligge der i et par dager før bruk

Klikk på facebookikonet for å dele denne
oppskriften med vennene dine
Del på Facebook
Skriv ut denne oppskriften Skriv ut denne oppskriften