Sprøstekt ribbe - oppskrift

Ingredienser: Ribbe: beregn 250 - 350g ribbe til hver. Midtribbe - med kotelettkam, flatribbe - uten kotelettkam Jeg har brukt ca 2kg flatribbe salt og pepper ca. 2 1/2 dl vann
Tilberedning: 1 - 2 dager før ribben skal stekes gnis den inn med smør og salt og pepper, og legge tilbake i kjøleskapet. Forvarm ovnen til 230ºC. Legg ribben med svorsiden ned i langpannen. Hell litt vann på ca 3dl og dekk godt til med folie. Damp ribben i 45 minutter. Ta vekk folien og reguler temperaturen ned til 200ºC. Sett ribben inn i ovnen med svorsiden opp. Ribbe skal stekes høyt i ovnen. Husk at god overvarme gir sprø svor. Steketiden er 1 1/2 - 2 timer. Midtribbe stekes på samme måte, men stikk da et steketermometer inn i kotelettkammen. Stek til termometeret viser 75ºC. For å være sikker på å få sprø, svor kan du sette ribben under grillen 1 - 2 minutter mot slutten av steketiden. Sprø svor Legg svor som ikke er blitt sprø på aluminiumsfolie på en stekeplate. Sett platen under varm grill i steikeovnen, med ovnsdøren åpen eller på gløtt. Pass svoren nøye. Plukk bitene ut etter hvert som de blåser opp og blir sprø. Surkål 750 gr hodekål 1 ts salt 1-2 ts karve Ca. 2 1/2 dl kraft Ca. 2 ts eddik Ca. 2 ts sukker Snitt kålen fint og legg lagvis med salt og karve. Tilsett kraft eller vann. Kok opp og la det trekke i ca. 45 minutter. Rør av og til i surkålen. Smak til med eddik og sukker og rør i litt fett fra ribben. Surkålen kan lages i god tid i forveien og legges i fryseren.
Porsjoner: 8 pers.

Klikk på facebookikonet for å dele denne
oppskriften med vennene dine
Del på Facebook
Skriv ut denne oppskriften Skriv ut denne oppskriften