Rakfisk, rakfiskrullader, rakfisktartar og rakfiskmousse - oppskrift

Ingredienser: 250 g rakfiskfilet 2 ss finhakket purre grovmalt pepper 2 ss seterrømme 1 stk løk ELLER: 0,25 stk purre 250 g benfri rakfisk 1 dl akevitt nykvernet pepper
Tilberedning: Rakfisk: Beregn 250-350 g rakfisk (rakfisk med ben og hode) pr person. Ved servering flåes fisken, enkelte foretrekker å filetere fisken. Del opp i skiver/biter. Tradisjonelt tilbehør til rakfisken er mandelpoteter eller ringerikspoteter, lefse/flatbrød, smør/rømme, løk/purre. Tilbehøret varierer fra familie til familie og fra distrikt til distrikt. Rakfiskrullader: Som en liten forrett, snacks eller aftensrett. Beregn 75-100 g rakfiskfilet per person. Smør potetlefse med en blanding av sennep og creme fraiche/rømme, dryss over finhakket purre, rødløk eller vanlig løk og legg over tynne skiver av rakefisk. Rull sammen lefsen og skjær opp i passende biter. Fest sammen med en cocktailpinne. Rakfisktartar: Finhakk rakfisk og purre. Bland inn rømme og smak til med grovmalt sort pepper. Om ønskelig, tilsett til malt karve. Form til små "biffer" og legg på en bit flatbrød. Rakfiskmousse: Hakk opp løken og ha den i en hurtighakker sammen med akevitt og rakfisk. Kjør sammen til en glatt mos. Smak til med pepper. Smør mosen på lefse og rull sammen. Legg evt moussen på en liten bit flatbrød eller grovbrød. Moussen kan evt smakes til med litt rømme
Kommentar: Finhakket blandet med rømme i tartar er bare en av mange måter å tilberede rakfisk på.

Klikk på facebookikonet for å dele denne
oppskriften med vennene dine
Del på Facebook
Skriv ut denne oppskriften Skriv ut denne oppskriften