Pinnekjøtt 2 - oppskrift

Ingredienser: Ferdig pinnekjøtt frå butikken ca 350 g per person Kålrotstappe 1 1/2 kg kålrot
Tilberedning: For å lage pinnekjøtt trenger du en vid kjele, trepinner eller en rist. Del ribba langs hvert ribbein. Legg bitene i rikelig med kaldt vann over natta. Bytt vann en gang. Legg en metallrist eller bjørkepinner (uten bark) i bunnen av kjelen. Fyll på med vann slik at det står i høyde med underlaget. Legg kjøttbitene på kryss og tvers over. Kok under lokk til kjøttet løsner fra beina (ca to timer). Pass på slik at det ikke koker tørt! Pinnekjøttet kan òg brunes lett i ovnen. Legg pinnekjøttet i en langpanne og sett det høyt i ovnen på sterk varme eller under grillen i ca 5 minutter. Pølsene kan dampes med pinnekjøttet de siste 15-20 minuttene. Serveres på en varm tallerken med grove julepølser eller vossakorv, kålrotstappe, sjy, kokte poteter og sennep. Vask kålroten og del den i tykke skiver som skrelles. Del i litt store terninger og kok dem godt møre. Mos i food-processor, med rotmoser eller en kraftig gaffel. Ha mosen i kjele og spe med litt kjøttkraft til den er som en tykk grøt. Jeg foretrekker å blande et par kokte poteter i eller en gulrot, slik at mosen ikke smaker så sterkt. Hvis en ikke har kjøttkraft kan en "droppe" potene og spe forsiktig med litt melk i stedet.

Klikk på facebookikonet for å dele denne
oppskriften med vennene dine
Del på Facebook
Skriv ut denne oppskriften Skriv ut denne oppskriften