Peppernøtter - oppskrift

Ingredienser:
250 gram sirup
750 gram sukker
1 dl fløte
saft og skall fra en sitron
1 dråpe rosenolje
500 gram smør
180 gram mandler (skoldet og hakket)
1250 gram hvetemel
2 toppet ts pottaske
4 ts kanel
2 ts kardemomme

Tilberedning:
Smøret smeltes og røres sammen med sukkeret. Så røres fløten i, sirup, sitronskall og sitronsaft. Deretter de hakkede mandlene og rosenolje. (Rosenolje i sukkebit knuses først.) Mel, pottaske, og krydder blandes og siktes i. Arbeides sammen til en smidig deig og kan ligge i kjøleskap for hviling i et døgn.

Deigen rulles ut til lange pølser og skjæres i små stykker som klemmes flate og stekes på plate. Stekes ved 200C til de er lys brune.


Klikk på facebookikonet for å dele denne
oppskriften med vennene dine