Oksetunge - oppskrift

Ingredienser: 1 stk. oksetunge 4 stk. pepperkorn 1 stk. laurbærblad 1 stk. gulrot i biter ½ stk. løk i båter 2 ½ l vann
Tilberedning: 1. Hell så mye vann i kjelen at det dekker kjøttet. Kok opp og skum av før krydder og grønnsaker legges i. 2. La tungen trekke på 90 ºC i 2 1/2-3 timer. 3. Ta den opp og trekk skinnet av mens den er varm. Skjær et snitt foran under tungespissen og trekk skinnet forsiktig av. 4. La den gjerne avkjøle i kraften. Skjær den i tynne skiver fra spissen og bakover. Tips: Kokt, kald tunge er nydelig julepålegg som smaker godt sammen med f. eks ulike majonessalater, litt rømme og tyttebær, frukt, sylteagurk, hakket løk eller løkmarmelade.
Kommentar: Kokt, kald tunge er nydelig julepålegg som smaker godt sammen med f.eks ulike majonessalater, tyttebær, frukt, sylteagurk eller hakket løk. Felles for mye av julematen er at den ofte har særegen og karakteristisk smak, som vi setter stor pris på. Oksetunge er litt sær julemat som smaker utrolig godt!

Klikk på facebookikonet for å dele denne
oppskriften med vennene dine
Del på Facebook
Skriv ut denne oppskriften Skriv ut denne oppskriften