Multekrem med Lakka multelikør - oppskrift

Ingredienser:
1 vaniljestang
1 dl kremfløte
2 dl melk
1 rosmarinkvist
70 g sukker
2 -3 eggeplommer
(50 g)3 ss maisennamel
1 dl lakka multelikør
½ dl kremfløte
100 g multer

Tilberedning:
Del vaniljestangen i 2 på langs, skrap ut vaniljekornene og bland med fløte, melk og 1 rosmarinkvist i en kasserolle. Kok opp, slå ned varmen, legg på lokk og la det trekke i 15 min.pisk eggeplommer, sukker og maisenna i en bolle i 2 min. slå den varme fløtemelken over eggeblandingen. Visp godt sammen og slå alt tilbake i kasserollen. Kok opp under omrøring i 2 – 3 min til en tykk krem. Bland i lakka. Passer kremen, avkjøl i en bolle og pisk den kald. Stivpisk fløte og vend den inn i den kalde kremen. Vend inn halvparten av multene i siste øyeblikk.


Klikk på facebookikonet for å dele denne
oppskriften med vennene dine