Lutefisk med hvit saus - oppskrift

Ingredienser: 2 kg lutefisk 2 ss salt Hvit saus - bechamel 3 ss smør 3 ss hvetemel 4 dl melk 0,5 ts salt 8 pepperkorn 3 kron alelhånde 4 nellikspiker 1 ss smør 1 dl fiskekraft 400 g dypfryste erter 1 finhakket sjalottløk. 4 skiver bacon Tilbehør Grovmalt pepper og allehånde kokte poteter og skånsk sennep
Tilberedning: La lutefisken ligge i vann et par timer før den kokes, da får den en fastere konsistens. Sett stekeovnen på 225 grader C. Del opp lutefisken og legg den i langpanne ildfast fat med skinnsiden ned. Dryss over salt og dekk fatet med aluminiumsfolie. Bak lutefisken i stekeovn ved 225 grader i ca 40 minutter. Lag sausen slik: Smelt smør og rør inn hvetemelet. Spe med melken litt om gangen og tilsett krydderet. La sausen koke 5 minutter. Sil den og tilsett en spiseskje smør og ca en desiliter fiskekraft til passe konsistens. Surr løken i smør og tilsett ertene. La det surr et par minutter så de blir gjennomvarme. Stek bacon. Hell av vannet som dannes i formen og server lutefisken med stekt bacon, erter og hvit saus.
Porsjoner: 4 porsjoner

Klikk på facebookikonet for å dele denne
oppskriften med vennene dine
Del på Facebook
Skriv ut denne oppskriften Skriv ut denne oppskriften