Lun rakefisk med smørsaus - oppskrift

Ingredienser:
400 g rakefiskfilet, uten skinn og bein
1/2 dl fløte
150 g usaltet smør
2 ss finhakket sjalottløk
3 ss finhakket gressløk
4 ss hakket eller strimlet rødbete
1 / 2 sitron
Kvernet pepper

Tilberedning:
Varm ovnen til 210 grader.

Ha sjalottløken i en liten kasserolle, tilsett fløten og kok opp. Visp inn 3-4 smørterninger. Når smøret har jevnet seg med fløten, tilsetter du 3-4 smørterninger til, mens du hele tiden visper. Fortsett slik til du har vispet inn alt smøret, og sausen har fått en fyldig konsistens. Hold sausen varm, men pass på så den ikke koker. Da kan den skille seg. Smak sausen til med sitronsaft og pepper. Salt eventuelt svært forsiktig, husk at det er mye salt i fisken. Tilsett gressløken rett før servering

Skjær fisken i fire jevne stykker og legg dem på et smurt stekebrett eller lignende. Varm rakefisken et par minutter i ovnen, og server med smørsaus og rødbeter.

Porsjoner:
4 pers.


Klikk på facebookikonet for å dele denne
oppskriften med vennene dine