Låneboller - oppskrift

Ingredienser:
250 g myke kakerester (gjerne avskjær fra sjokoladekake)
1,5 dl melis
2 ss bringebær-syltetøy
2 ss kakaopulver
1 ts vaniljesukker
1 ts romessens eller ekte rom
100 g kokesjokolade
1 pk sjokoladestrøssel, evt. kokosmasse

Tilberedning:
(Dette er egentlig punsjboller, se forklaring nederst ang. bruk av ordet lån)

Ha alle ingrediensene (utenom kokesjokolade og strøssel) i en bolle og rør dem godt sammen. Bruk gjerne kjøkkenmaskin.

Trill massen til akkurat passe store kuler.

Bryt kokesjokoladen i mange biter og smelt den i vannbad (en liten kjele står i en større kjele med kokende varmt vann). Rør sammen allsjokoladen når den har blitt myk.

Dypp kulene i smeltet sjokolade og rull i strøssel eller kokos.

Oppbevares i helt tett boks eller fryses.

Kommentar:
Navnet låneboller kommer av at når man skulle lage disse punsjbollene så gikk man rundt til naboer og «lånte» ingrediensene. Til gjengjeld fikk naboene kakebiter tilbake. Så et lån var det nok ikke 😀 , mere en byttehandel.


Klikk på facebookikonet for å dele denne
oppskriften med vennene dine
Del på Facebook
Skriv ut denne oppskriften Skriv ut denne oppskriften