Juletorsk 2 - oppskrift

Ingredienser: 1 kg torsk i skiver salt, 1 dl salt pr liter vann pepperkorn 2 laurbærblad Sandefjordsmør 1/2 dl kremfløte 2 ss persille, vasket og finhakket 200 g meierismør 1-2 ss sitronsaft salt og pepper
Tilberedning: Kok opp vann med salt, pepper og laurbærblad. Legg fisken forsiktig i og la den trekke til den så vidt slipper beina. Ca 10-12 minutter. Server fisken helt nykokt med sandefjordsmør, kokte poteter og gulrøtter. Sandefjordsmør Kutt smøret i terninger og temperer det. Ha fløten i en kjele og kok opp, pisk i en og en terning med smør til sausen blir tykk og fin. Smak til med sitronsaft salt og pepper. Sausen må ikke koke, da vil den skille seg. Ved servering røren du inn den finhakkede persillen.

Klikk på facebookikonet for å dele denne
oppskriften med vennene dine
Del på Facebook
Skriv ut denne oppskriften Skriv ut denne oppskriften