Hvordan lage ribbe med sprø svor - oppskrift

Kommentar: Det er lettere å få svoren sprø hvis det er bra med fett på ribba. Hvis svoren ikke er ferdig rutet, må du gjøre dette ved å skjære gjennom svoren og litt ned i spekket med en skarp kniv. Hvis du ruter parallelt med ribbeina, blir det enklere å skjære pene biter etter steking. Legg ribba i langpannen med svoren opp. Legg en asjett under slik at den blir litt høyere på midten. Hell ca 2 dl vann i langpannen og dekk over med aluminiumsfolie. Sett den foliekledde langpannen midt i ovnen ved 230°C i ca. 45 minutter. Den høye varmen gjør at ribba ”blåser seg opp” og svoren spriker. Ta ut ribba og sett temperaturen ned til 200°C. Fjern folien og sett pannen tilbake midt i ovnen. Stek videre, ca 1 time for tynnribbe og ca 2 timer for midtribbe. Hvis svoren ikke er sprø, kan du øke temperaturen til 250°C og sette pannen høyere i ovnen. Du kan også sette den under grillen. Men følge nøye med uansett hva du velger. Svoren kan fort bli brent!

Klikk på facebookikonet for å dele denne
oppskriften med vennene dine
Del på Facebook
Skriv ut denne oppskriften Skriv ut denne oppskriften