Bergit-kake - oppskrift

Ingredienser:
4 egg

150 g hvetemel

1 ts bakepulver

I stekeovnen: 175˚C ca 30 min.

Rund form diameter 24 cm.

Nøttebunn:

150 g hasselnøtter

150 g melis

2 egg

I stekeovnen: 150˚C ca 15 min.

Rund form diameter 24 cm.

Krem:

200 g smør

100 g melis

1 egg

1 ts vaniljesukker

6 ss sterk kaffe

Sjokoladeglasur:

1 pl kokesjokolade

125 g delfiafett

1 ss sukker

1 egg

1 ss sterk kaffe

Tilberedning:
Visp egg og sukker. Tilsett mel og bakepulver og stek sukkerbrødet. Mal nøttene, bland i melis og vispede egg. Stek nøttebunnen. Rør smør og melis til en luftig krem. Tilsett egg, vaniljesukker og kaffe. Del sukkerbrødet i to og smør på halvparten av kremen. Legg på nøttebunnen, smør på resten av kremen og legg siste del av sukkerbrødet over. Lag sjokoladekremen ved å smelte sjokolade og delfiafett i vannbad. Bland i egg, sukker og kaffe. Fordel glasuren på toppen og kantene. Pynt gjerne med hakkede nøtter. Dette er en holdbar kake.


Klikk på facebookikonet for å dele denne
oppskriften med vennene dine